El cas Huertas

El 23 de juliol de 1975, el periodista Josep Maria Huertas Clavería va ser detingut i empresonat a Barcelona per ordre d’un jutge militar. Mesos després seria portat davant un Consell de Guerra i condemnat a dos anys de presó. I tot per una frase continguda en un article publicat al diari Tele/eXprés. Una frase que deia: “Un bon nombre de ‘meublés’ eren regentats per viudes de militars, pel que sembla per les dificultats que per obtenir permís per obrir algun hi va haver després de la guerra”.

Però darrere d’aquesta condemna bategava un ajust de comptes dels militars contra el periodisme, que en els últims dies del franquisme anava guanyant a poc a poc parcel·les de llibertat. El que no esperaven els militars va ser la reacció dels periodistes de tot Espanya davant d’una decisió que unànimement es va considerar arbitrària i injustificada. Huertas va ser condemnat per injúries, perquè ni tan sols es van atrevir a dir que la seva afirmació fos falsa.

 

 

Font

Viquipèdia

Participa

 

Vols aportar un testimoni de lluites en aquest tema? Posa’t en contacte amb nosaltres, via [email protected] o el formulari.

Comparteix a: